Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Handel | Detailhandel / Hoe maak je een fiets schoon?

Hoe maak je een fiets schoon?

Sharing is caring

Na een dag van regen en modder parkeer je ergens je moederfiets, vergeet je hem schoon te maken en merk je de volgende dag welke schade de opgedroogde modder heeft aangericht. Hoe maak je een fiets schoon? Met deze tips van fietsenwinkel Tilburg kun je je elektrische damesfiets schoon, glanzend en droog houden om de levensduur ervan te verlengen en oxidatie van onderdelen te voorkomen.

Hoe maak je een fiets schoon? 1. Verwijder de wielen

Dat maakt het veel gemakkelijker om moeilijk bereikbare plaatsen op het frame te bereiken en ze afzonderlijk te reinigen. Gebruik veel zeep en water.

2. Maak het frame schoon

Om te voorkomen dat delen van je moederfiets twee keer moeten worden schoongemaakt, is het belangrijk dat je altijd van boven naar beneden schoonmaakt. Allereerst: frame, stuur, vork, zadelpen, zadel, cranks en pedalen. Gebruik geen water met te hoge druk en richt niet direct op ophangingen of lagers.

3. Voeg ontvetter toe

Als alles nat is, voeg je de ontvetter toe aan de transmissie (ketting, plaat, tandwielen) en laat het inwerken. Leg een doek om de remschijf. Breng de sprayzeep aan over de hele fiets en begin met een spons vanaf de bovenkant van het frame tot aan de onderkant te reinigen.

4. Maak de fietsketting schoon

Poets met de ontvetter de ketting, cassette en kettingbladen. Die reinigt ook grondig tussen de cassettetandwielen.

5. Borstel de bussen

Voor het spoelen laten we de zeep inwerken op het frame en maak je de banden, velgen, spaken en naven schoon met de spons. Om de naven schoon te maken, gebruik je een speciale borstel waarmee je gemakkelijk de hoeken tussen de spaken en de naaf kan bereiken.

6. Monteer de wielen

En spoel af met veel water, maar zonder te veel druk uit te oefenen op gevoelige plekken.

7. Drogen en smeren

Droog vóór het afwerken de elektrische damesfiets helemaal af met een van de schone lappen. Het is erg belangrijk dat alles droog is, zelfs in de schroeven en het bevestigingsmiddel. Smeer tot slot de transmissie. Voor de ketting kun je smeermiddel in olie of was gebruiken. Vergeet niet om ook een beetje op de pedalen aan te brengen. Verwijder de zadelpen, droog deze goed en breng montagevet aan.

8. De laatste hand leggen

Om je moederfiets of een damesfietsen net zo mooi te houden als op de eerste dag dat je hem uit de winkel haalde, kun je een beschermende film aanbrengen die hem glanzend of mat maakt, afhankelijk van de afwerking.