Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Je tuin een nieuwe look geven? Dat doe je met deze tips.

Je tuin een nieuwe look geven? Dat doe je met deze tips.

Sharing is caring

Een keer in de zoveel tijd is het ideaal om de tuin eens op de schop te nemen. Het hoeft natuurlijk niet letterlijk een hele verbouwing te worden, maar er mag zo nu en dan wel wat worden gedaan aan de inrichting en aan het uiterlijk van de tuin. Dat kun je nu doen door je tuin een nieuwe look te geven. Maar hoe pak je dat aan? Mensen zien er meestal tegenop, omdat het best wel wat werk met zich meebrengt. Maar is dit wel altijd nodig? Met deze tips geef je je tuin een nieuwe look in een handomdraai.

Een plan opstellen

Waar je het beste mee kunt beginnen, is het opstellen van een plan zodat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Dit betekent dat je weet met welke kosten je rekening moet houden en daarnaast ook welke materialen je aan moet schaffen. Dit geeft vaak veel meer rust dan wanneer je zomaar ergens mee begint.

Het aanschaffen van de juiste materialen

Dan kun je naar de winkel om de materialen te kopen of de online webshops afgaan om de spullen te bestellen en te laten bezorgen. Dan heb je tenminste alles in huis om aan je klus te beginnen.

Een nieuwe look begint bij de inrichting

Een nieuwe look krijg je niet alleen door spullen die je al hebt te verplaatsen. Vaak is het nodig om echt alles om te zetten en helemaal opnieuw te beginnen. Dat doe je dan door nieuwe spullen aan te schaffen. Oude planten uit de tuin te trekken en deze te vervangen door nieuwe. Daarnaast kunt je ook nog nieuw meubilair aanschaffen voor in de tuin. Als je dit hebt gedaan dan kun je pas echt beginnen met het geven van een nieuwe look aan de tuin.

Het zwembad

Bij sommige mensen is het zwembad een onderdeel van de tuin. Deze kun je natuurlijk niet verplaatsen. Maar wat je wel kunt doen is het zwembad opnieuw aankleden. Bijna elk zwembad heeft een afdekking en zwembadfolie. Door zwembadfolie te vervangen, geef je ook meteen een ander uiterlijk aan het zwembad en draagt deze verandering een steentje bij aan de nieuwe look van de tuin. Durf je tuin een nieuwe look te geven en neem er ook echt de tijd voor, zodat je er achteraf geen spijt van hebt.