Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Informatie en Communicatie Technologie (ICT) / Wat moet je doen als je printer een slechte kwaliteit print?

Wat moet je doen als je printer een slechte kwaliteit print?

Sharing is caring

Niets is zo vervelend als een printer die niet goed werkt. Wil je snel even iets uitdraaien en dan krijg je vlekken, strepen of witte plekken in je print. Dan kun je er natuurlijk niets mee. Wat moet je nu doen als je printer een slechte kwaliteit levert?

Cartridges of toner vervangen

Het eerste wat je na zou moeten kijken, is of de cartridges of de toner (afhankelijk van het soort printer dat je hebt) niet toevallig bijna leeg zijn. Vaak geeft je computer of printer dit wel aan. Ook als ze nog niet helemaal leeg zijn, gaat de kwaliteit van de print vaak al achteruit. Wil je een scherpe en perfecte afdruk, dan kan vervanging van cartridges of printer dus een oplossing zijn.

Printkop schoonmaken

Een ander probleem dat kan ontstaan, is dat de printkop vervuild is geraakt. Dit geeft vaak lelijke strepen en vlekken. Bij de meeste printers kun je dit zelf reinigen, in de gebruiksaanwijzing staat vaak duidelijk beschreven hoe je dit moet doen.

Drum vervangen

Heb je een laserprinter, dan kan het probleem niet alleen in de toner zitten, ook de drum kan het probleem zijn. Deze hoeft niet snel vervangen te worden, hij gaat vaak heel veel printjes mee. Maar op een gegeven moment komt hier natuurlijk toch een eind aan en is vervanging noodzakelijk. Dit is helaas vaak niet goedkoop.

Laat de printer repareren

Heb je bovenstaande punten gecontroleerd en blijft de kwaliteit van de printer slecht? Dan kun je overwegen je printer te laten repareren. Er zijn verschillende winkels waar je daarvoor terecht kunt, maar ook repair cafés kunnen jou misschien wel helpen. Of je plaatselijke computerspecialist!

Koop een nieuwe printer

Biedt dit allemaal geen soelaas of is reparatie te duur? Dan is een nieuwe printer kopen de enige oplossing die overblijft. Voordeel is dat je dan over een nieuwer model beschikt, dat vaak meer mogelijkheden en een hogere kwaliteit biedt! Er zijn natuurlijk heel veel merken en modellen waar je uit kunt kiezen, een van de opties die je hebt is een kleuren laserprinter van Refurbishedprinter. Een laserprinter levert een veel hogere kwaliteit dan een inkjetprinter en is daarom altijd een goede keus. Daarnaast zijn refurbished printers ook nog eens een duurzame keus!