Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Juridische dienstverlening / Ook in Tilburg zijn er diverse mediators beschikbaar om te ondersteunen bij een echtscheiding!

Ook in Tilburg zijn er diverse mediators beschikbaar om te ondersteunen bij een echtscheiding!

Sharing is caring

Een echtscheiding is nooit een prettige aangelegenheid. Je bent met elkaar getrouwd met het voornemen om voor altijd bij elkaar te blijven, zowel een goede als in slechte tijden. Helaas gebeurt het toch maar vaak genoeg dat mensen na een aantal jaar er achter komen dat ze toch niet voor elkaar zijn gemaakt. Dit kan komen door uiteenlopende redenen. De liefde is bijvoorbeeld over, er is sprake van overspel of andere zaken die ervoor hebben gezorgd dat het huwelijk niet langer meer te houden is. Veel echtscheidingen spelen zich helaas af voor de rechter. Onderling kan er niet worden beslist in deze gevallen wie wat krijgt uit de gezamenlijke boedel. Maar dit is een uiterst middel voor als het echt niet anders kan. Er zijn mogelijkheden van je echtscheiding regelen zonder tussenkomst van de rechter.

De voordelen van een mediator in Tilburg

Als je kiest om de afhandeling van je scheiding via een mediator gespecialiseerd in scheiding te laten lopen, geef je deze persoon de macht van de eindbeslissing. Jullie leggen samen en een contract vast dat ongeacht wat de mediator beslist, bindend zal zijn voor jullie in de toekomst. Daarom is het ook een goed idee om met een mediator in zee te gaan die jullie allebei vertrouwen. Je echtscheiding regelen zal op deze manier een stuk minder onplezierig zijn, omdat een gang naar de rechter kan worden voorkomen op deze manier. Tijdens het traject bij de mediator in Tilburg zullen jullie zowel persoonlijk als gezamenlijke gesprekken voeren met deze persoon. Vervolgens zal hij of zij zich beraden op de verschillende aspecten van jullie zaak en beslissen wat het eindoordeel is.

Ga voor een professional

Nu is het zo dat elke natuurlijke persoon kan fungeren als een mediator. Je kunt dus iedereen aanstellen als mediator die jij maar wenst. Het is echter maar de vraag of dat een goed idee is. Vaak is de afhandeling van een huwelijk naar een echtscheiding toe iets waar veel juridische aspecten bij komen kijken. Als je dan een natuurlijk persoon aanstelt die je wel eens waar vertrouwd, maar geen kaas heeft gegeten van de juridische aspecten van de zaak, kun je wel eens van een koude kermis thuiskomen. Het is bij een mediator dus zeer verstandig om te kiezen voor een juridisch specialist. Dit kan bijvoorbeeld een jurist zijn maar kan ook een advocaat zijn of zelfs een rechter zijn. Deze keuze is ook geheel vrij van vorm. Maar is dus in ieder geval iemand die juridisch is onderlegd. Op deze manier zullen al je belangen zorgvuldig en deskundig kunnen worden afgewogen en bepaald. Juridisch onderlegd de personen kunnen ook de gevolgen van hun beslissing op de lange termijn goed inschatten omdat ze weet hebben van de wetten en de jurisprudentie die gaan over het personen recht. En iemand die goed is in geleerd in de juridische wereld kan dus veruit als beste fungeren voor jou en je ex partner als een mediator. Zoals eerder gezegd is de uitslag van de beslissing van de mediator bindend voor beide partijen.