Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / Nostalgie van een open scheermes

Nostalgie van een open scheermes

Sharing is caring

Voor allen die zich op een andere manier scheren; het open scheermes is nooit weggeweest. Wel hebben leveranciers van andere scheersystemen wat harder aan de weg getimmerd waardoor het open scheermes op de achtergrond raakte. Die bescheidenheid is nu echter voorbij en er is alle reden om je even bij te praten over de wijze van scheren met een open scheermes.  

De geperfectioneerde nostalgie van een open scheermes.

In een film werd een acteur altijd met een open scheermes geschoren. Dat kon ook eigenlijk niet anders want een stoerdere manier van scheren bestond niet. In feite is er weinig veranderd. Heb je wel eens een kapper een klant met een vijfbladen mesje zien scheren? Het open scheermes heeft een "remake" ondergaan, om even in filmtermen te blijven. Daardoor staat een moderne man nu niets meer in de weg om een open scheermes te kopen.  

Met een open scheermes kun je nu je eigen barber zijn

Om je goed te kunnen scheren zijn goede middelen nodig. Dat geldt ook voor het scheren met een open scheermes. Het scheermes van opa is niet meer te vergelijken met dat van nu. De ergonomie is erbij gehaald waardoor een open scheermes goed in de hand ligt en de kans op een verkeerde beweging nauwelijks aanwezig is. Afhankelijk van je baardgroei zijn er verschillende diktes en diverse staalsoorten. Oké, je zult even moeten oefenen maar de meesten hebben dat er graag voor over. Als een echte scheerder een open scheermes gaat kopen dan is een complete set het beste keus. Die bestaat behalve het mes uit een scheerkwast van dassenhaar, een roestvrijstalen bakje om de scheerzeep in aan te maken en uiteraard een potje scheerzeep. De uitvoering van dat alles mag je zelf kiezen zodat die bij jouw persoonlijkheid past  

Een open scheermes kopen geeft je direct al een mannelijk gevoel

Het gaat daarbij om de totale scheerbeleving. Eerst even snel de echte scheerzeep kloppen. Niet met je vingers zoal bij gel, maar luchtig kloppen met een professionele scheerkwast. Je gezicht met lauwwarm water nat maken, zodat je baardhaardjes weten dat er een echt scheermes aankomt. En dan het echte scheren, afhankelijk van het type baard een of twee keer. Het resultaat is dat je een veel gladder gezicht overhoudt, geen irritatie van de spuitbuszeep ondervindt en je voldaan in de spiegel kijkt. Je eventuele kinderen kijken bewonderend toe en begrijpen nu waarom je zei: "ik ga even een open scheermes kopen in een winkel". Je partner is waarschijnlijk helemaal ondersteboven bij het waarnemen van een stoere man met een super gladde huid. Tevens leuke gesprekstof in je bedrijf bij een kopje koffie met je collega's om uit te leggen wat ook voor hen de gevolgen zijn van een open scheermes kopen.  

 

Meer informatie:

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog oop onze gemeente Tilburg website.