Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Stukadoorsbedrijf

Stukadoorsbedrijf

Sharing is caring

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor brengt stucwerk aan op plafonds, wanden en gevels. Dit stucwerk kan uit verschillende materialen bestaan, afhankelijk van de ondergrond en het gewenste eindresultaat. Het is een afwerklaag die bedoeld is ter bescherming, maar ook ter verfraaiing.

Wanneer schakel je een stukadoor in?

Dat kan variëren van een enkele wand die je mooi bespoten wilt hebben met spuitwerk tot het compleet glad maken van zwaar beschadigde muren. Afhankelijk van hoe handig je zelf bent en wat voor soort klus gedaan moet worden, kun je beslissen of je een stukadoor inschakelt. Voor de leek lukt het misschien nog wel om spachtelputz aan te brengen op een wand in huis, maar veel van de werkzaamheden van de stukadoor vragen toch echt wel ervaring en expertise. Wanneer je bijvoorbeeld een muur glad moet maken omdat die behangen moet worden, moet dat op de juiste wijze worden gedaan. Doe je het verkeerd, dan kan het daarna gaan scheuren of korrelen met alle gevolgen van dien. In het ergste geval moet je alsnog een stukadoor laten komen om het te laten repareren. Overigens is het ook zo dat de materialen die de stukadoor doorberekent, over het algemeen goedkoper zijn dan wanneer je ze zelf gaat aanschaffen. Dat komt omdat een stukadoorsbedrijf in het groot en dus goedkoper inkoopt. Ook geeft een goede stukadoor garantie voor zijn werk. Denk daarom altijd eerst goed na voordat je besluit om het zelf te gaan doen. Is dat echt de juiste keuze? Want het kan je door gebrek aan ervaring ook veel tijd kosten en misschien is dat voor jou kostbare tijd waarin je andere dingen had kunnen doen.

Op zoek naar een stukadoor

Als je een stukadoor nodig hebt, is het misschien lastig om te weten waar je die kunt vinden. De meeste mensen zullen zich wenden naar familie, vrienden en collega’s voor advies. Maar ook op internet kun je veel en goede informatie vinden. Er bestaan websites waar je een gratis vergelijkingsservice kan doen, waar je offertes kan opvragen, waar je kan lezen over de soorten stucwerk die er allemaal zijn. Mogelijk brengt het je op ideeën waar je nog niet eens aan had gedacht. Je vindt op internet ook informatie over prijzen, zodat je ongeveer weet waar je aan toe bent.

Offerte stukadoor

Ben je zover dat je een offerte wilt opvragen, zorg dan dat je de juiste informatie verstrekt. Dat voorkomt dat het uiteindelijke werk van de stukadoor meer is, en dus duurder is, dan verwacht. Zo moet de stukadoor uiteraard weten om hoeveel vierkante meter het gaat, maar ook wat de ondergrond en het gewenste eindresultaat zijn. Je kan wel bedenken dat simpel spuitwerk op een gladde muur heel wat anders vraagt qua manuren en materiaal dan een zwaar beschadigde muur (of muren) die helemaal gerepareerd moet worden en klaar moet worden gemaakt voor verdere afwerking. En wanneer je de offerte hebt gekregen van het bedrijf, weet je in ieder geval ook waar je aan toe bent.

 

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog oop onze gemeente Tilburg website.