Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Fysiotherapie Tilburg | Fysiotherapie-Profit.nl

Fysiotherapie Tilburg | Fysiotherapie-Profit.nl

Fysiotherapie Tilburg Fysiotherapie Tilburg noord Fysiotherapie Tilburg west Fysiotherapie Tilburg zuid Fysiotherapie Tilburg centrum Fysiotherapie binnenstad Tilburg bekkenbodem fysiotherapie Tilburg Fysiotherapie Goirle

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 8:00 – 20:30
Dinsdag 8:00 – 18:00
Woensdag 8:00 – 20:00
Donderdag 8:00 – 18:30
Vrijdag 8:00 – 18:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Adres

Straat Pater van den Elsenplein 88-89
Postcode 5022 EH
Stad Tilburg
Telefoon 013 – 543 43 54
Email [email protected]
Website Fysiotherapie Tilburg
Diensten Fitness Tilburg | Fitness Tilburg Zuid | Dry Needling Tilburg | Fysiotherapie Tilburg | Fysiotherapie Tilburg Zuid | Fysio Tilburg | Fysio Goirle | Sport Fysiotherapie Tilburg | Small Group Training Tilburg | Fysiotherapie Goirle |

Wij zijn een Fysiotherapie praktijk in Tilburg voor fysiotherapie en medische fitness. Wij adviseren, begeleiden en behandelen mensen met allerlei verschillende lichamelijke klachten of beperkingen. Onze patiënten komen voornamelijk uit Tilburg en Goirle. 

 

Fysiotherapie Tilburg

 

Iedereen heeft in zijn leven weleens te maken met de fysiotherapeut, zij het vanwege doorverwijzing door de arts, vanwege beoefende sport of om op eigen initiatief de gezondheid te verbeteren. Wie op zoek is naar een goede fysiotherapie in Tilburg of Goirle, zou kunnen informeren bij therapeutisch centrum ProFit. Deze fysiotherapeutische praktijk bevindt zich in Tilburg Zuid, slechts op iets meer dan 4 kilometer van de binnenstad.

 

Wat is fysiotherapie precies?

De fysiotherapeut is een zorgverlener die gespecialiseerd is in het bewegingsapparaat van de mens, dus kortgezegd het skelet en de spieren. Zijn werk is derhalve gericht op de houding en beweging van de mens. De behandelingen die hij uitvoert, hebben voornamelijk tot doel lichamelijke klachten te verhelpen of te verlichten. Ook kunnen de behandelingen juist bedoeld zijn ter voorkoming van klachten. Verder kan de fysiotherapeut op aanwijzing van de arts nazorg (revalidatie) verlenen na medische ingrepen.

 

Fysiotherapie bij klachten

Het is altijd vervelend om lichamelijke klachten te hebben. Maar gelukkig bent u bij de fysiotherapeut in goede handen. Afhankelijk van welke klachten u heeft en waardoor die worden veroorzaakt, zal de fysiotherapeut samen met u een behandelplan samenstellen om uw klachten te verlichten, verhelpen of te voorkomen dat deze erger worden. De klachten kunnen uiteenlopen, maar dat geldt ook voor de behandelingen van die klachten. De fysiotherapeut kan u het beste adviseren wat de mogelijkheden zijn in uw situatie. Onderstaand volgen enkele voorbeelden van klachten en behandelingen ter illustratie. Dit beoogt geenszins een volledige beschrijving te zijn van alle mogelijke behandeling, want de reeks behandelingen die de fysiotherapeut ter beschikking heeft, is veel vollediger dan de voorbeelden die hieronder beschreven worden.

 

Bekkenbodem

Een regelmatig voorkomende klacht is het niet goed (meer) functioneren van de bekkenbodemspieren. Dit kan bij vrouwen veroorzaakt worden door een bevalling, een verwijdering van de baarmoeder of in de overgang. Bij mannen kan de oorzaak liggen bij klachten na het verwijderen van de prostaat. Echter, klachten kunnen ook optreden door andere, mogelijk onduidelijke, oorzaken.

De klachten bij niet goed functionerende bekkenbodemspieren kunnen zijn dat u urine of ontlasting verliest, of u kunt juist moeilijk naar het toilet. Ook kunt u pijnlijke klachten in de onderbuik hebben of pijn bij het vrijen.

De behandeling bestaat daaruit dat de fysiotherapeut u leert hoe u de spieren bewust kunt gaan gebruiken. Dit doet hij door u oefeningen te laten doen waarbij u de spieren afwisselend aanspant en ontspant. Hierdoor krijgt u betere controle op uw bekkenbodem. Maar ook wanneer u een operatie moet ondergaan, is het goed om op deze manier de bekkenbodem in optimale conditie te brengen om het terugkomen van de klachten te voorkomen.

 

COPD behandeling

Chronische bronchitis en longemfyseem zijn twee aandoeningen die onder de noemer COPD vallen. Voor iemand met een van deze aandoeningen kan kortademigheid een groot probleem opleveren. Men kan hierdoor behoorlijk beperkt worden in zijn doen en laten. De fysiotherapeut leert u bij bronchitis hoe u het ophoesten van slijm kan bevorderen. Voor de optredende kortademigheid worden u ademhalingstechnieken aangeleerd, die er voor zorgen dat de kortademigheid wordt verminderd en het inspanningsvermogen wordt verbeterd. Voor de behandelde persoon betekent dit dat deze weer meer kan zonder direct uitgeschakeld te zijn door tekort aan adem.

 

Etalagebenen

Wellicht hebt u er al weleens van gehoord: etalagebenen. De naam van deze aandoening komt voort uit het feit dat mensen met deze klachten nogal eens tijdens een middagje winkelen in de binnenstad van Tilburg pretenderen stil te staan om in de etalages te kijken, terwijl ze eigenlijk gewoon hun benen rust willen geven. En de naam etalagebenen is natuurlijk ook veel gemakkelijker te onthouden da de medische term “claudicatio intermittens”.

Iemand die lijdt aan deze aandoening heeft de genoemde rustpauzes steeds na korte inspanning nodig, omdat door slagaderverkalking de spieren niet meer van voldoende zuurstof worden voorzien en daardoor een tintelend gevoel kunnen geven of zelfs krampen of pijn. De rustpauzes laten deze vervelende gevoelens weer afnemen.

ProFit in Tilburg biedt ter behandeling van etalagebenen in samenwerking met het Sint Elisabeth Ziekenhuis een looptraining aan die het uithoudingsvermogen en de doorbloeding van uw benen verbetert. Dat betekent dat u langer kunt lopen zonder verplichte rustpauzes.

 

Mulligan

Een verkeerde beweging of een misstap kan gewrichtsklachten veroorzaken die pijnlijk kunnen zijn en u in uw beweging kunnen beperken. Behandeling volgens het Mulligan concept houdt in dat door bepaalde oefeningen uw gewrichten weer op zijn plaats worden gebracht, waardoor u weer beter vooruit kan en de pijn verdwijnt. Overigens zijn oefeningen volgens het Mulligan concept pijnloos.

Voor het kunnen verrichten van deze behandelingen heeft de ProFit fysiotherapeut een speciale opleiding gevolgd.

 

Medical taping

Medical taping is een behandeling die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Zo kunnen spieren hiermee op spanning worden gebracht, of juist zorgen voor ontspanning van de spieren, maar ook wanneer iemand overbelaste spieren heeft, kan deze behandeling voor verlichting zorgen. Verder kunnen sporters gebaat zijn bij medical taping, ProFit geeft hierover graag advies.

 

Vergoeding door ziektekostenverzekeraar

Voor personen van 18 jaar en ouder worden behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering, onder de 18 jaar valt het onder de basisverzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt, kan schelen per zorgverzekeraar. Het is daarom goed om navraag te doen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ook zonder aanvullende verzekering kunt u bij ProFit terecht. U betaalt dan echter de particuliere tarieven, die vermeld staan op de website van ProFit.

 

Ook naar de fysiotherapeut voor vrijetijdsbesteding

U hoeft niet alleen maar naar therapeutisch centrum ProFit te gaan wanneer u klachten hebt! Houdt u ervan om u bijvoorbeeld na een dag hard gewerkt te hebben even flink uit te leven, of na een stressvolle dag de stress uit uw lichaam te krijgen, dan kunt u bij ProFit eveneens terecht voor fitnesstraining. De training is altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut of personal trainer en het trainingsprogramma wordt speciaal voor u door deze vakmensen op maat gemaakt.

 

Meer weten?

Hebt u vragen over bijvoorbeeld klachten waarvan u wilt weten of de fysiotherapie u daarbij kan helpen? Of wilt u meer weten over onze fitnessprogramma’s? Onderaan deze tekst vindt u onze contactgegevens. Wij staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.