Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Terrasoverkappingen Veranda Tilburg

Terrasoverkappingen Veranda Tilburg

Terrasoverkappingen Veranda Tilburg

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 17:00
Woensdag 09:00 - 17:00
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Adres

Straat Nijverheidslaan 2-B
Postcode 5121 MN
Stad Rijen en Tilburg. Doorgaans door heel Nederland
Telefoon 085-060 0175
Email [email protected]
Website Terrasoverkappingen Veranda Tilburg
Diensten Specialisten voor onder ander uw: Veranda's | Overkappingen | Terrasoverkappingen | Tuinhuis en Schuurtje met overkapping. |

Veranda kopen

 

Veranda Tilburg

Buiten is het slecht weer, het regent wat, de temperatuur is ook niet je van het. “Had ik nu maar een veranda” hoor ik je denken, “dan had ik nog lekker buiten kunnen zitten”. Trek je stoute schoenen aan, zou ik zeggen, kom van die bank af, en zorg er voor dat er een veranda gaat worden gebouwd, aan je huis vast, of in je tuin. Om je definitief over de streep te trekken begin ik dit artikel met een aantal voordelen van het hebben van een veranda. Daar gaan we!

 

6 voordelen van het hebben van een veranda:

 • Het komt bijna nooit voor dat je een bouwvergunning dient  aan te vragen voor het laten bouwen van een veranda, zie verderop in dit artikel voor wat meer uitleg.
 • Wanneer je in de toekomst van plan bent om je huidige huis te verkopen is het ontzettend prettig om te weten dat een veranda waarde verhogend werkt voor je huis. Een heel fijne bijkomstigheid van het hebben van een veranda zou ik zeggen.
 • Een veranda geeft een heel luxe uitstraling aan je huis, en je onderscheid je van huizen die (nog) geen veranda hebben.
 • Een veranda zorgt voor flink wat meer ruimte in je huis. Een prachtige ruimte voor het ontvangen van je gasten, maar je kunt er ook iets helemaal anders van maken, bijvoorbeeld een muziekkamer, of een hobbykamer waar je je creatieve ei in kwijt kunt, of iets helemaal anders, zolang het maar je woongenot vergroot, en laat dit nou net een van de voorwaarden zijn om geen bouwvergunning aan te hoeven vragen!
 • Een veranda kan helemaal op maat worden gemaakt. Dit is vanzelfsprekend een stuk duurder dan het laten plaatsen van een standaard veranda. Je kunt onder andere zelf de maten bepalen, welke materialen er gebruikt gaan worden, de kleur van je veranda, et cetera.
 • Er zijn diversen materialen beschikbaar waarmee je een veranda kunt bouwen, zoals hout, aluminium of kunststof. Er is tegenwoordig veel keuze, zo veel dat je soms niet meer weet waar te beginnen, een tip is dan ook om eens langs te gaan in een showroom van een bedrijf wat veranda’s bouwt. Je weet niet wat je ziet!

 

Wat is nu eigenlijk een veranda?

Een veranda, of een overkapping is een uitbreiding van je huis. Een veranda is heerlijk, zowel in de winter, als in de zomer. In de winter houdt de veranda de koude lekker buiten, en de warmte binnen. En in de zomer blijft het aangenaam koel, wanneer het buiten bloedheet is.  Je zult geen last hebben van wisselende weersomstandigheden, je kunt er lekker het hele jaar door van genieten. Met een goed boek in de ene hand, en een drankje in de andere hand, meer moet dat echt niet zijn zou ik zeggen.

 

Verschil tussen veranda en terrasoverkapping.

Wanneer we praten over een veranda bedoelen we een overkapping die aan 1 zijde vast aan je huis zit. Een terrasoverkapping kan dan weer overal in je tuin worden geplaatst.

 

Welke materialen kun je gebruiken voor het bouwen van je veranda?

Er zijn 3 materialen die het meest gebruikt worden voor het neerzetten van je veranda;

 • Een houten veranda, hout is lekker makkelijk bewerkbaar. Wanneer je hout gebruikt kun je grote ramen laten plaatsen. Grote ramen laten heerlijk veel licht binnen. Ook is hout heel erg isolerend, en dat scheelt weer in de stookkosten, en dat is niet geheel onbelangrijk in deze tijden van stijgende energieprijzen! Hout geeft een heerlijk warme uitstraling, zowel bij moderne als landelijke huizen is dit het geval. Je kunt hout voorzien van een likje verf zodat je je veranda een heel eigen identiteit kunt geven. Nadeel van een houten veranda is dat hout flinkmeer onderhoud vergt dan de andere materialen die we hierna nog gaan bespreken. Het is een natuurlijk product wat te flink te lijden heeft onder de weersomstandigheden in ons kikkerlandje. Rotting en verkleuring zijn constant zaken die op de loer liggen, en die op elk moment kunnen toeslaan. Regelmatig onderhoud is dan ook echt noodzakelijk. Zorg er dus voor dat je hout gaat gebruiken wat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Wanneer je kiest voor kwalitatief goed hout moet je er wel rekening mee houden dat dit zorgt voor significant hogere kosten. Kwalitatief goed hout is nu eenmaal flink aan de prijs. Hout is niet aan te raden wanneer je je moet houden aan een wat meer beperkt budget.

 

 • Een veranda van PVC kunststof, wanneer je gebonden bent aan een wat lager budget, is de PVC veranda, de beste keuze, geen twijfel over mogelijk. Kunststof is een flink stuk goedkoper dan hout of aluminium, het prijsverschil kan echt enorm zijn, en dat is in deze tijden absoluut mooi meegenomen. Voor de PVC veranda geldt dat er zo goed als geen onderhoud nodig is, wat heerlijk! PVC is tegenwoordig verkrijgbaar in tal van fraaie kleuren. Wanneer je grote oppervlakken moet overbruggen in je veranda zul je zien dat het profiel dikker is, dit komt doordat kunststof minder sterk is dan aluminium. Een ander nadeel is dat kunststof niet dezelfde warme uitstraling heeft als een veranda die gemaakt is van hout. Ik zou dan ook enkel kiezen voor een veranda opgetrokken uit PVC wanneer je echt moet letten op het budget.

 

 • Een aluminium veranda, een aluminium veranda heeft een ongelooflijk lange levensduur. En aluminium veranda’s zijn echt supersterk. Het grote voordeel van het sterke materiaal is dat je grote overkappingen kunt maken zonder een al te dik profiel. Je krijgt zo echt een strakke veranda die perfect past bij een modern huis, maar zeker ook niet misstaat bij een wat klassieker huis. Ook qua isolerende werking zit je met een aluminium veranda helemaal goed. En wat je natuurlijk ook graag wilt horen is dat er nauwelijks onderhoud nodig is aan een aluminium veranda, laat maar komen zo een aluminium veranda!

 

Heb je een bouwvergunning nodig voor het laten bouwen van een veranda of overkapping?

In Nederland is het zo dat voor bijna alles wat je wilt bouwen een bouwvergunning nodig is. Het goede nieuws is dat dat voor een veranda nu meestal niet hoeft, zolang je je houd aan onderstaande restricties:

 1. Je veranda mag maar uit een enkele bouwlaag bestaan.
 2. De veranda dient gebruikt te worden voor het verhogen van je woongenot.
 3. De veranda dient aan de bestaande woning gebouwd te worden.

Dit zijn geen van allen echt moeilijke regels om aan te voldoen, dus eigenlijk kunnen we wel stellen dat er zo goed als nooit een bouwvergunning nodig is voor je veranda, en dat scheelt toch een hoop gestress en kosten.  Maar ik wil je toch adviseren om voordat je met de bouw van je overkapping gaat starten, even te informeren bij de gemeente Tilburg, of er nog lokale restricties van kracht zijn, je weet maar nooit. Dit voorkomt een hoop gedoe, irritatie, en eventuele extra kosten.

 

Ik heb besloten om een veranda of een overkapping te gaan bouwen, hoe kies ik een veranda, wat moet ik nog doen?

Je hebt nu globaal een idee wat voor veranda je wilt gaan laten bouwen, en welke materialen je gaat gebruiken.  Wanneer je nog vragen hebt kun je het best eens langs gaan bij een winkel in Tilburg, je kunt je daar laten adviseren, en wanneer je toch al daar bent,  ook een kijkje nemen in de showroom. Je zult echt helemaal perplex staan van alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, het zijn er echt zeer veel!

Wanneer je dan helemaal weet wat je wilt gaan laten bouwen, kun je een offerte aan gaan vragen, maar voordat je dat doet is het aan te raden om na te denken of je zelf de veranda wilt gaan bouwen, en alleen alle benodigdheden wilt gaan aanschaffen, of dat je het bouwen over laat aan een bouwbedrijf voor wie dit dagelijkse kost is. Wanneer je heel erg handig bent, kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan, met een paar handige kameraden. Het zelf bouwen heeft natuurlijk als voordeel dat je echt veel goedkoper uit bent. Maar je moet er toch echt verstand van hebben om zelf tot de bouw over te gaan, wanneer je dat niet hebt, kun je uiteindelijk duurder uitkomen dan dat wanneer je de bouw zou hebben laten uitvoeren door een groep vakmensen voor wie dit dagelijkse kost is.

Wanneer je de offerte hebt ontvangen, kun je de offerte ondertekenen, wanneer je akkoord gaat natuurlijk,  en een afspraak gaan maken wanneer de bouw van de veranda kan gaan beginnen.

Of je nu een overkapping in Tilburg wilt laten plaatsen, of waar dan ook, er zijn altijd bedrijven in de buurt, die deze klus voor je willen gaan oppakken. Ga eens een kijkje nemen op een aantal websites van die winkels, of ga een keer langs, en doe indrukken op in hun showroom. Win advies in, de mensen aldaar kunnen je vast en zeker op weg helpen. Ook wanneer je besluit om je veranda zelf te bouwen zullen zij je vrijblijvend willen voorzien van tips en trucs om de bouw uit te kunnen voeren.

Het aanvragen van een offerte, of het vragen van advies kan tegenwoordig allemaal heel eenvoudig online via de websites van een van die bouwbedrijven. Het is niet meer dan een kwestie van het invullen van een formulier waarop je je adres gegevens invult, en natuurlijk kun je al je vragen kwijt op het formulier. Ookxcx slim om te doen is om online reviews te gaan lezen over de diverse soorten veranda’s en over de bedrijven die jou veranda eventueel gaan bouwen. Zo kom je makkelijker tot een keuze uiteindelijk.

Gefeliciteerd met je veranda! Nodig wat mensen uit en maak er een fantastisch feestje van!

 

Veranda kopen